torsdag 1 november 2012

Fröknäcke

Vi drar igång direkt med ett paleo-recept! Har testat att göra fröknäckebröd tidigare men då har de antingen blivit brända eller så har de fallit i smulor direkt man rört i dem. Men igår testade jag ett nytt recept som blev en klar favorit direkt! 


Vispa 2ägg och blanda ner 1dl mandelmjöl. Blanda sen ner de frön du tycker om/har hemma. För mig blev det linfrön, pumpafrön och solrosfrön (1dl av varje sort). Kleta ut på en bakplåtsklädd plåt och strö över lite havssalt om du vill. Grädda i 200grader ca.10minuter och ta ut brödet och bryt i så stora bitar du vill ha. Ställ sedan in plåten igen och låt knäckebröden torka en stund till.  Klart!



9 kommentarer:

  1. Älskar fröknäcke, måste prova ditt recept!! Tack för tipset!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fröknäcke är super och det här receptet var en hit! :)

      Radera
  2. Och om man är allergisk mot mandelmjöl,vad kan man använda istället?

    SvaraRadera
  3. Låter gott! Jag har nån gång gjort nåt liknande och då blev det också jättegott. Borde nog göra igen :)

    SvaraRadera
  4. Oh, nice! Lovar att testa, för det där verkade ju inte så svårt. ;) Det var kul att se ditt pigga ansikte på gymmet ikväll, kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte svårt alls! Annars får du komma hit och smaka! :)

      Radera