torsdag 1 november 2012

Fröknäcke

Vi drar igång direkt med ett paleo-recept! Har testat att göra fröknäckebröd tidigare men då har de antingen blivit brända eller så har de fallit i smulor direkt man rört i dem. Men igår testade jag ett nytt recept som blev en klar favorit direkt! 


Vispa 2ägg och blanda ner 1dl mandelmjöl. Blanda sen ner de frön du tycker om/har hemma. För mig blev det linfrön, pumpafrön och solrosfrön (1dl av varje sort). Kleta ut på en bakplåtsklädd plåt och strö över lite havssalt om du vill. Grädda i 200grader ca.10minuter och ta ut brödet och bryt i så stora bitar du vill ha. Ställ sedan in plåten igen och låt knäckebröden torka en stund till.  Klart!



9 kommentarer:

  1. Älskar fröknäcke, måste prova ditt recept!! Tack för tipset!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fröknäcke är super och det här receptet var en hit! :)

      Radera
  2. Och om man är allergisk mot mandelmjöl,vad kan man använda istället?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle testa med kokosmjöl!

      Radera
    2. jag kan inte heller äta kokos :(

      Radera
  3. Låter gott! Jag har nån gång gjort nåt liknande och då blev det också jättegott. Borde nog göra igen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är faktiskt överraskande gott :)

      Radera
  4. Oh, nice! Lovar att testa, för det där verkade ju inte så svårt. ;) Det var kul att se ditt pigga ansikte på gymmet ikväll, kram på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte svårt alls! Annars får du komma hit och smaka! :)

      Radera