fredag 2 november 2012

Friday, I´m in love!

Det är någonting speciellt med att vakna upp och veta att det är fredag, eller hur? Själv hade jag lite problem med att veta hur jag skulle börja min dag, promenad eller löpning var frågan. Men självklart blev det löpning efter lite fundering! Ska jag laga mig svettig kan jag ju lika bra springa! 

Tog ett par kilometer för att vakna idag men sen rullade benen på riktigt fint och löpningen avslutades med 5x100meters rusher nere vid stranden. Candy visade att hon nog fortfarande är den snabbaste av oss två, med kopplet i munnen sprang hon rusherna som vilken sprintlöpare som helst. 

Fredagen till är sprang jag i finaste tröjan fr
ån Craft.

Efter 10kilometer morgonlöpning smakar frukosten underbart. Frukosten bestod idag av en kall Paleo gröt gjord på chia-frön. Chia gröten gör jag genom att blanda fröna med vatten, ½dl vatten/msk chia är passligt, och låter det sedan stå i kylskåpet över natten så att det bildas en slags gele. Egentligen behövs det bara ca. 15minuter för gelen att bildas men jag tycker det underlättar att ha den klar när jag vaknar/har tränat klart. Fröna i sig smakar inte mycket så i min gröt blandar jag sedan ner olika frön (hampafrön, solrosfrön & linfrön) och toppar med banan och blåbär. 
1. Chia frön 2. Jag köper mina från COCOVI. 3. Chia gele. 4. Frukost!

Varför ska man äta Chia frön då? Jo, chia är rikt på antioxidanter, omega-3 fettsyror, vitaminer, mineraler och protein. Dessa små frön innehåller bland annat 8 gånger mer omega-3 än lax, 3 gånger mer järn än spenat och är helt glutenfria och fria från tillsatsämnen. 

Extra Chia info: Tarahumara folket, mera kända som kanske världens bästa långdistanslöpare, dricker en chia blandning för att få energi före och under sina långa springturer. Det räcker för att övertyga mig. 

6 kommentarer:

 1. Härligt uppvaknande :) kul och läsa om din mat à la paleo :) inspirerar!! Fantastiskt skönt med fredag! Ha en toppen dag! :))

  SvaraRadera
 2. jag bruk oxå ät chiafrögröt, blandar i frukter och de e gott :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Spännande och inspirerande blogg du har :) Jag har varit intresserad av stenålderskost men har aldrig riktigt tagit tag i saken eller hittat recept heller men nu ska jag testa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för de fina orden! :) Hoppas du får nytta av de recept jag publicerar! :)

   Radera