torsdag 20 juni 2013

Blöta intervaller

Spenderade morgonen med att stirra ut genom köksfönstret på regnet som öste ner. Har egentligen inget emot att springa i regn men idag är det inte frågan om ljummet sommarregn utan det är kallt och spöregnar. Inte så lockande intervallväder med andra ord! 

Men löpband inomhus lockade ännu mindre, det hinner jag nog få tillräckligt av i vinter, så jag tog på mig en tunn jacka som skydd mot regnet och gav mig iväg. Började med en lugn jogg och redan under den så blev jag genomblöt så jackan hjälpte inte så mycket. Men det fanns inget att göra åt den saken för efter uppvärmning, dynamisk stretch och lite koordination så var det dags för tusingar! 

Har inte sprungit tusingar på ett par månader och var lite osäker på vilket tempo jag skulle hålla, har sprungit ganska mycket senaste veckorna och passet skulle vara ganska tufft men inte max. Bestämde mig för att hålla under 04:20min/km på alla fem intervallerna. Men det gick lite snabbare än så! 04:08min/km - 04:08min/km - 04:12min/km - 04:14min/km - 04:12min/km blev mellantiderna och med det är jag nöjd idag. Vill så småningom springa tusingarna i 04:00min/km men då behöver jag lite draghjälp tror jag. 

Avslutade med nerjogg och sprang ihop 11 kilometer totalt. Var helt genomdränkt när jag kom hem men efter en varm dusch känns det underbart! 

1 kommentar:

  1. Grymt pass! Tack för inspirerande inlägg om löpning! Du är grym!!

    SvaraRadera