lördag 11 maj 2013

Näst sista långpasset för marathon

Det är alltid med ett litet pirr i magen som jag beger mig ut på långpass. Långpassen känns alltid så... långa? Jag menar, 30 kilometer ÄR långt och det är en ganska lång tid som man ska vara ensam med sig själv och sina egna tankar. Idag var jag i och för sig inte helt ensam, hade Candy med mig i kopplet och det är alltid mycket roligare. Dagens pass var också längsta och näst sista långpasset före Stockholm marathon så då är det alltid lite extra pirrigt. 


Har märkt att jag kommer mycket lättare in i "långpass-mode", alltså där det bara rullar av sig själv, om jag har keps på mig. Är mera in i min egen värld då och märker knappt att jag springer. Det var väldigt varmt idag och ett måste för Candy att få svalka ner sig emellanåt. Det var ingen frågan om vad hon ville när hon såg det här diket, det var bara raka vägen ner. Som tur var det ett något så när rent dike i alla fall. 


Som energi åt mig själv hade jag med mig en Raw Bite och vatten. Ville pröva en naturligare energikälla än energigel och den här var både god och gav tillräckligt med energi. Åt halva vid 10 kilometer och halva vid 20 kilometer och hade bra med energi hela vägen. Kommer nog att ha gel på marathon men under långpass på träning tror jag att det här är en bättre lösning för mig!


Farten idag låg runt 05:00min/km och så drog jag tre 2 kilometer långa fartökningar också efter 15 kilometer. Fartökningarna gick i marathontempo och det är alltid roligt att märka att det finns energi till att öka under långpass. 

Totalt blev det 30 kilometer och medeltempo 04:59min/km.6 kommentarer:

 1. oj, du kommer att lyckas galant i stockholm! vad har du för måltid?
  hårda långpass du har. mina längsta var också typ 30, men "PK-lenkki", så i betydligt långsammare tempo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måltiden är att springa snabbare än ifjol, dvs. snabbare än 03:29:28... :) Springer kanske mina långpass lite för hårt ibland men det beror på att jag springer i den fart som känns bra den dagen.

   Radera
 2. Lycka till i Sthlm! Var hittar man dessa Raw-Bite? Jag har väldigt svårt för gel, tycker det är heläckligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har köpt mina på Life i Vasa men de går säkert också bra att köpa vi nätet. De är ganska dyra men bra mycket godare än gel!

   Radera
 3. Grymt jobbat! Va bra du är!! Sthlm marathon kommer du fixa lätt som en plätt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Ser fram emot att springa Stockholm marathon :)

   Radera