tisdag 28 maj 2013

Morgonjogg och vadupdate

Igår tog jag en lugn promenad och sedan stretchade jag i 40 minuter (!), vilket måste vara rekord för mig som är ganska usel på att stretcha. Men igår gjorde jag så att jag läste en bok samtidigt och då gick ju tiden jätte fort! Hursomhelst så verkade det också göra gott för vaden för idag känns den bättre. Den kändes nog stel när jag vaknade men jag bestämde mig för att springa ändå och det gick bra, det onda släppte direkt när jag blev varm. 

Sprang totalt 10,5 kilometer i varierande fart. Började lugnt och ökade så småningom takten, inte ända ner till tänkt marathonfart men nog till 04:50min/km. Det kändes bra och överhuvudtaget var det så skönt att springa idag. Tänkte mest på Stockholm Marathon förstås och jag kan knappt fatta att det faktiskt bara är 3 dagar kvar!

Funderade också på att jag inte känt av den nervositet som jag vanligtvis upplever. Visst känns det pirrigt och nervöst men jag känner inte av den press som jag brukar göra före ett lopp. Kanske beror det på att jag vet att jag har en andra chans i höst eftersom jag också är anmäld till Berlin Marathon så klarar jag inte min måltid nu på lördag så får det bli i Berlin istället. Skönt är det i alla fall att kunna slappna av lite mera och njuta av förberedelserna och jag ser så mycket fram emot att få fara på resa med pappa och brorsan! 

Nu ska jag ut hit. Bättre ställe att förbereda sig för ett marathon kan ju bara inte finnas? 


2 kommentarer:

  1. Hej! Skall du jobba på sportbutiken i sommar också? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Nej det skall jag inte, i sommar är jag nämligen graduskribent på heltid :)

      Radera