fredag 17 maj 2013

Långpass! Och shortspremiär!

Idag började fredagen med en makeover. Men inte för min del utan det var Candy som gick från det här:
 Till det här:
Perfekt frisyr för en löparhund eller hur?


Sen var det dags för att testa nya frisyren på långpass. Och samtidigt fick jag springa vårens första pass i shorts och t-shirt! Så härligt!

Denna vecka har jag trängt in alla pass måndag - fredag eftersom vi ska tillbringa helgen i Helsingfors för att fira min kära mamma som fyller år. Vi har ganska mycket inplanerat så jag gissar att det inte finns nån tid för löpning och har därför försökt få in alla pass före vi far. Vilket jag också har lyckats med men det är kanske inte helt optimalt för återhämtningen. De senaste 12 dagarna har jag sprungit över 150 kilometer och det börjar kännas i kroppen och märktes också på energinivån under dagens långpass. 

Dagens långpass skulle gå i progressiv fart med fartökning var femte kilometer. Under första 10 kilometerna hade jag Candy med men sen fick jag föra hem henne för hon fick alltför varmt även om hon inte har så mycket päls kvar efter morgonens trimning. 

Nåja, tillbaka till passet:
Tempot på fartökningar blev så här: 05:11min/km - 05:07min/km - 04:58min/km - 04:47min/km - 04:45min/km + 1km nerjogg = 26 kilometer. 

Första 10 kilometerna var absolut lättaste, sen kändes det att tempot sänktes och jag fick börja tänka på att hålla rätt tid. Höll dessutom på att typ dö av värmeslag och vätskebrist före jag var hem. Drack upp mitt vatten ganska fort och efter att jag fyllt på vattenflaskorna från en vattenkran nere vid strandpromenaden så var de strax slut igen! Är verkligen ovan med den värme vi har nu! 

Men jag lyckades med fartökningarna så det blev nog ett bra pass även om det var kämpigt nu och då. Det här var dessutom mitt sista långpass före Stockholm Marathon och nu börjar två veckor med mindre träning och mer återhämtning! Känns bra att vila lite nu eftersom kroppen börjar kännas lite trött som jag redan nämnde. Nu blir det bara kortare pass med lite mera fart i så blir det nog bra till Stockholm!2 kommentarer:

  1. Söt Candy :)
    Vilket bra pass du fick till. Ska lägga det bakom örat, precis som jag gjorde med dina intervaller för en tid sedan!

    SvaraRadera
  2. Bra jobbat!!! :-) Åh vilken sötnos Candy är!! :-)

    SvaraRadera