måndag 22 april 2013

Test: Oil pulling

Jag har en tendens att bli väldigt entusiastisk när jag hör och läser om något nytt, speciellt när det gäller hälsan. Sen testar jag ett par dagar, veckor eller månader och sen glöms det ofta bort. Stör mig egentligen inte så mycket på att jag inte fullföljer alla mina "hälsoprojekt". Vissa saker blir en vana men inte alla och mest vill jag bara testa allt! 

Idag fick jag höra om oil pulling. Jag har aldrig hört om detta tidigare men efter att ha läst på lite så är det något som jag absolut ska testa. 

Kort och gott går det ut på att man ska skölja munnen (inte gurgla) med olja 15-20 minuter. Sen spotta ut oljan, skölja munnen med vatten och dricka ett vattenglas. 
Oljan drar åt sig de gifter och bakterier som vi har i munnen och vitare tänder, en friskare mun, bättre hy och bättre immunförsvar sägs vara några av hälsofördelarna. 

Man kan använda sig av till exempel olivolja eller sesamolja eller som jag gjorde idag: kokosolja. 

Efter min första oil pulling

Det rekommenderas att man gör detta på tom mage före frukost men eftersom jag läste om oil pulling först på eftermiddagen så testade jag idag att göra det före kvällsmaten. 20 minuter låter kanske som en lång tid men man kan ju göra något annat samtidigt, idag städade jag till exempel ur kylskåpet så länge jag svischade omkring oljan i munnen. 

Så det var mitt senaste hälsofynd! Ska testa några veckor och se om jag märker någon skillnad.

Läs mer om oil pulling här eller här2 kommentarer:

  1. Det låter ju helt crazy! Jag väntar på din rapport förrän jag testar. Vi har bara olivolja hemma at the moment, och på nåt sätt är tanken av olivolja i munnen i 20 min... jeesh. Men som sagt, du måste uppdatera sen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns lite crazy också! :D Men ändå bra! Ska rapportera direkt jag märker några förändringar :) Och jo kokosolja är kanske lite mildare än olivolja :D

      Radera