tisdag 23 april 2013

Fartlek och dag två med oil pulling

Gårdagen blev så bra att jag var tvungen att börja den här dagen på samma sätt. Väckning 06.00 och 06.15 stod jag löparklädd och klar. 


I vanliga fall slår jag dövörat till när någon (läs pappa) föreslår fartlek, jag vill ha mina intervaller strukturerade och planerade på förhand. Men veckan före ett lopp är det lite av en tradition att köra ett pass fartlek och idag var den dagen. 

Min fartlek idag:
Kilometer 1 & 2: lugn uppvärmning
Kilometer 3: snabba rusher mellan lyktstolpar
Kilometer 4: 400m snabbt, 200m lugnt, 400m snabbt
Kilometer 5: snabba rusher mellan träd
Kilometer 6: 100m snabbt, 100m lugnt x 5
Kilometer 7 & 8: lugn nerjogg

Tiden gick väldigt fort under dagens pass och anledningen till att jag gillar att köra fartlek veckan före tävling är att under fartlek så finns det ingen tidspress för min del. Jag kör bara och tänker inte så mycket men får ändå upp farten. 

När jag kom hem var det dags för dagens oil pulling. Duschade och fixade håret under de 20 minuter jag hade oljan i munnen. Några stora förändringar har jag inte märkt ännu men tänderna känns lenare än vad de brukar. Jag testar vidare!3 kommentarer:

 1. Du Heidi, kommer du ihåg om dom bara har vatten/sportdryck vid vätskestationerna utan även något annat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag minns rätt så fanns det nog bara vatten och sportdryck! Men jag är inte helt säker.

   Radera
  2. Alright :) Kollade lite resultat från tidigare år, så behöver inte vara rädd för någon jumboplacering (typ alla springer milen på 35minuter...) utan det finns löpare på alla nivåer :) Ser riktigt mycket framemot Kyrönjoki nu.

   Radera