tisdag 9 april 2013

Styrketräning för löpare

Jag förstår verkligen inte varför det är så mycket svårare att ta sig till gymmet än ut i löpspåret för mig? Eller egentligen vet jag precis varför. I löpningen har jag alltid en plan, jag vet alltid varför jag springer ett visst pass och vad passet gör, eller i alla fall borde göra, för mina resultat längre fram. 

Med styrkan är det nästan helt tvärtom. Tränar ganska planlöst och har lite svårt att se nyttan. 

Idag skulle jag till exempel mycket hellre ha fortsatt
att mysa med Candy istället för att cykla iväg till gymmet

Jag tror inte att jag är enda löparen som slarvar med styrketräningen? Drömmen för mig vore om gymmet skulle ha en speciell timme med funktionell timme för löpare. Men nåt sånt finns i alla fall inte på LadyLine så jag får väl fortsätta med min egna styrketräning och sträva till att få in den som rutin så länge.  

Något som jag tycker är desto roligare just nu är att öva på att headstand. Har tränat på det varje dag nu och märker stora skillnader i hur länge jag orkar stå och hur det blir lättare att komma upp i rätt position. 

9 kommentarer:

 1. å va ji hede bra för??? ny solstil ti beachen?

  SvaraRadera
 2. jag bad en pt på gymmet att göra ett styrketräningsprogram för löpningen. det blev superbra, hög intensitet o muskeluthållighet. det gjorde jag en gång i veckan under vintern, o jag skulle nog påstå att det hjälpte :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad bra att få ett färdigt program!

   Radera
  2. jepp, så om du är medlem i nåt gym (jag råkade vara studerande ännu då så jag utnyttjade unisport, hahaa) så be nån göra ett individuellt program!

   Radera
 3. Jag om någon slarvar med det...
  Går någon gång på Ainos body, and that's it.
  Eller ja magstyrka blir det ju åtminstone en gång i veckan, men funktionell styrka, nepp...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att jag inte är enda :) Har ni inga styrkepass med marathongruppen?

   Radera
  2. Nepp :/ vi har ju enbart två träningar i veckan, vilket oftast blir intervall + långdistans. Tycker dessutom det är så svårt att få in styrkan! Om jag styrketränar på gymsidan (ex. Ben) kan jag inte springa på 2-3 dagar för benen känns som gips.

   Crossfit är det samma sak med, bra träning men man vet aldrig vad som står på schemat och de kan i värsta fall förstöra resten av veckans inplanerade träning. Bodypump tycker jag inte är tillräckligt effektivt... Så själv går jag på 1-2 pass i veckan, typ step eller attack. Nej, det är ju inte regelrätt styrka men vet inte riktigt hur man annars ska göra?

   Radera
  3. Jo jag "vågar" inte heller gå på crossfit eftersom man inte vet hur det påverkar resten av veckan sen :/ Och svårt är det när jag varken vill lägga in styrketräning dagen före intervallpass eller långpass. Det lämnar inte så många dagar då! Men igår körde jag mest explosiva hopp för benen och då gick det bra att köra intervaller idag :)

   Radera