söndag 7 april 2013

Personbästa på milen

Idag var det dags att inleda tävlingssäsongen för 2013. 10 kilometer i Ylistaro stod på schemat. Som vanligt var jag ganska nervös före och skulle helst ha somnat om när väckarklockan ringde. Mer tävlingsträning behövs helt klart för min del.

Allvarliga miner för start

Vi (jag och pappa) kom dit tidigt och hade gott om tid att ta det lugnt före loppet. Här började det pirra på ett bra sätt i magen: gillar att se alla andra löpare och deras förberedelser. Och att spana på  vilka löpskor folk har valt!
Pappa var lugnare och gladare

Starten gick kl.12 och jag fick en bra start då första kilometern gick på 04:03min/km . Men sen började klockan ganska snabbt visa 04:20min/km - 04:25min/km och hölls den där resten av loppet.   Delvis på grund av att det var ganska mycket motvind på sina ställen men också för att jag har svårt att pressa det sista ur benen.

Sluttiden blev 44min13sek och det räckte till både nytt personbästa på 10km och en vinst i damklassen så ja kan inte vara annat än nöjd!

Men jag vet också att jag ännu har några minuter som jag skulle kunna kapa men det gick helt enkelt inte idag...

Stolt och nöjd över prestationen och den fina pokalen 

Det bästa med dagen var att jag fick ett kvitto på att vinterns träning har gett resultat och att det borde vara fullt möjligt att nå de mål på halvmarathon och marathon som jag har satt upp för sommaren. Dessutom sprang också pappa in på en riktigt fin tid och det är så kul att vi kan åka till tävlingar tillsammans!


Kom hem till färdig lunch hos mamma och pappa och Chip hoppade genast upp för att kolla in pokalen. Sötisen! Det är något som han alltid gjorde på den tiden vi deltog i hundutställningar; när tävlingen var över och det var dags för prisutdelning så lade han upp tassarna på domarbordet för att kolla på priserna.








9 kommentarer:

 1. Jess, grattis! O snygg buckla :)
  helt säkert kan du kapa några minuter, tänk på att du sprang i vinterväder o inte lättklädd som på sommaren.

  SvaraRadera
 2. Ja visste ju att ditt gamla PB sku ryka;) grattis! Du kommer att få ett super löparår i år, tror jag - fortsätt tränandet i samma stil så blir det många PB:)

  SvaraRadera
 3. Grattis!!! Otroligt bra tid :D

  SvaraRadera
 4. Grattis till en bra prestation! Det lovar gott inför sommarens tävlingar. :)

  SvaraRadera
 5. Grattis även här Heidi! PB är alltid kul! :)

  SvaraRadera