torsdag 18 april 2013

Life isn´t about waiting for the storm to pass...

...It´s about learing how to run in the rain.

Måste erkänna att jag väntade in i det sista på att ge mig ut på dagens löprunda. Regnet har öst ner hela dagen och det har varit alltför mysigt att vara inomhus. Funderade till och med på att ta veckans vilodag idag bara för att slippa bli blöt...

Men så började jag tänka på att det inte finns något som säger att det inte kommer att spöregna på Stcokholm marathon eller Kyrönjoki halvmarathon. Så lika bra att vänja sig vid att springa i alla väder.

Hann ta ett steg utanför dörren och sen var skorna genomblöta. 

Sprang dubbelpass igår (11,5km på morgonen och 7km progressivt på kvällen) så förväntade mig att benen skulle kännas sega. Men så var det inte alls! Hade så pass bra flyt i regnet att det sist och slutligen blev ett medeltempo på 04:28min/km vilket nog kan räknas som snabbdistans för mig. Var kallt och väldigt mycket motvind på de första kilometerna men sen vände jag om och fick vinden i ryggen och då kändes det som om jag flög fram.


Så vad lär vi oss av detta? UT Å SPRING och strunta i att det regnar! Annars kanske du går miste om ett riktigt bra pass!

2 kommentarer:

  1. Wow, strooongt jobbat!
    Jo, absolut många pass har avverkats i riktigt usla värderförhållanden, det om något förstärker pannbenet.

    Hoppade däremot över löpningen idag. Benen allt för trötta liksom huvudet. Regnet var liksom den tredje orsaken som fick mig att stanna hemma.

    SvaraRadera
  2. Du e helt kreisi! Och tuff. (Jag medger, jag tackade tyst gudarna idag att jag ännu hade lite hosta och dessutom ridlektion, så jag kunde välja bort löpning idag. Ha!)

    SvaraRadera