måndag 10 december 2012

Måndag på gymmet

Har spenderat ett par timmar på gymmet denna måndag, först ett intervallpass på löpbandet, sen styrketräning, sen dusch, sen lunchlåda så länge jag satt i en massagestol och så till sist en timme riktig massage för benen! Kan inte påstå att massagen var skön med välbehövlig för min stela ben. 



Löpningen idag blev 3km uppvärmning 5:27min/km, 10x1min 04:00min/km, 2x1min 03:52min/km och nerjogg dryga 2km 05:13min/km. Vilade 30s mellan varje intervall och hade riktigt bra känsla i benen under hela passet även om pulsen steg ordentligt. Avslutade med styrketräning och vet ni vad jag märkt de senaste dagarna? Min ömma höftböjare är inte öm längre!   Har haft problem med högra ljumsken i ett par månader, den har varit öm och stel och även om det inte har påverkat löpningen (har alltid gått om efter att jag har värmt upp) så är det aldrig kul att ha ont någonstans. 

För cirka en månad började jag med övningar för höft, baklår och rumpa för att en stark höft gör  mig till en snabbare löpare och tänkte inte på att det också skulle kunna hjälpa mot mina problem med ljumsken så det var en positiv överraskning. Frågade upp det med massören också och hon var inte alls förvånad att övningarna hade hjälpt. Att stretcha ljumsken har inte hjälpt alls så tydligen var det på andra sidan som problemet satt!

1 kommentar:

  1. Jeee, vad kul att du inte mera känner nåt i ljumsken! Den känslan måste vara awsome! :)

    SvaraRadera