måndag 17 september 2012

Grönt är skönt

Efter att ha blivit inspirerad av bland annat min brors fru och boken `Lingon&Läppstift - Hur jag gjorde mig av med onödiga kemikalier och tillsatsämnen` (superbra bok! Men läs den inte om du vill fortsätta äta t.ex. mjölkprodukter...) har jag sakta men säkert börjat byta ut både mat och andra produkter mot ekologiska alternativ. Kanske svårt att som enskild person påverka resten av världen men i alla fall kan jag påverka min egen hälsa genom att göra lite smartare val. 


1. Ekologiskt tvättpulver - funkade lika bra som vilket annat tvättpulver som helst
2. Ekologiskt jordnötssmör - det godaste naturella jordnötssmör jag testat
3. Ekologisk honung - egentligen är jag inget stort honungsfan själv så har ingen egentligen åsikt, men den funkar
4. Ekologisk tandkräm - smaken är ok och tänderna känns rena. Huvudsaken för mig är att den inte innehåller flour. 

Hur tänker ni kring ekologiska produkter/mat?

8 kommentarer:

 1. Jag har länge varit "tillsatsfri". Är löjligt noga med det och hemma äter vi helst ekoligisk mat. Tycker det är viktigt att tänka på naturen för jag älskar vår vackra natur och vill inte hjälpa till att förstöra den. Har inget körkort och tar mig för det mesta fram gående eller med buss/tåg.
  En annan orsak att jag är så noga med maten är att stor del av produkterna som säljes i vanliga matbutiker är fulla med tillsatsämnen som inte är bra för kroppen (enligt en MASSA undersökningar, så det är inte bara fanatiska människor som jag som tycker så, hehe). Mina tankar om ren och hälsosam mat blev extra starka då jag fick Liam, men har nog intresserat mig en längre tid redan.
  Tack för tipset, måste kolla in boken, har inte hört om den heller :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan förstå att man blir extra noggrann när man har barn! Efter att ha läst boken skulle jag nog helst ha en egen ko och egen trädgård för att undvika alla tillsatsämnen och all annan skit som finns i vår mat!

   Boken är verkligen läsvärd och åtminstone för mig en riktig ögon-öppnare!

   Radera
 2. har du fortfarande boken?
  jag skulle gärna vilja låna den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja har! Men he e som sagt Annas å he e redan två ader som sko vill lån an. Tror ja ska beställ en egen så kan du få lån an sedan!

   Radera
 3. Ha du köpt jordnötssmöret på Life? Å vaniljpulvri som du tala om me Cessis finns he tär å? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp och jepp! fast jordnötssmöri finns på minimani å å tär ere biligan! :)

   Radera
 4. Varför är det bra att tandkrämen inte innehåller flour? Med en mamma som tandskötare har jag blivit lärd att flour hjälper till att motverka karies, och att det därför är viktigt att använda flourtandkräm. Men det kanske står någonting i den där boken om det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ska skriva ett skilt inlägg om varför jag inte vill ha tandkräm med flour! :)

   Radera