torsdag 10 maj 2012

Den viktiga magen

De flesta löpare vet säkert att det är viktigt med en stark bål som orkar stöda upp kroppen när man springer långt. Under mitt halvmarathon för nån vecka sedan märkte jag tydligt att min bålstyrka inte är så bra som den borde vara, det märks att jag slarvat med styrketräningen under våren. På fotonen från loppet syns det bra att jag inte orkade hålla en bra löpteknik i slutet och jag vet ju att det blir tyngre att springa när tekniken försämras.

Med andra ord är det bålstyrkan som jag kommer att fokusera på nu fram till Stockholm Jubileumsmarathon. Mitt mål är att träna ryggen och magen minst 3ggr/vecka och för det mesta kommer jag att lägga in det efter löppass. Så blev det också idag, efter intervallerna tränade jag 20minuter core med hjälp av en pilatesboll. 

Inspiration till dagens core-träning fick jag från den här videon som Miranda lade upp i sin blogg före ett par dagar sen. Tuffa övningar som förhoppningsvis ger resultat. 


Nu har jag en fråga till er: Vad är er favoritövning för magen? Behöver all inspiration jag kan få!


4 kommentarer:

 1. Jag diggar "bergsklättraren", dvs. den övningen som finns i Bodypumpen just nu. Planka med raka armar, och så böjer man turvis in benen under magen, höger knä upp mot vänster axel och tvärtom. Så är det ju meningen att inte låta ryggen svanka eller rumpan stiga upp under rörelsen.

  Den tar i, i alla fall i slutet på pumptimmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska testa, borde testa pumpen som går nu också...

   Radera
 2. jag gillar "musslan" sitter på baken, drar upp knäna mot ansiktet så man bildar ett V, sen räter ut sig, armarna över huvudet och benen rakt, inget annat än baken tar i golvet. Liknar fällkninven men tvärtom :)

  SvaraRadera