onsdag 26 juni 2013

Alternativ träning

Ändå sen Stockholm Marathon har jag haft lite känning i vänster hälsena efter långpass/tuffa pass på asfalt. Men känningarna har alltid släppt till nästa dag så jag har inte oroat mig så mycket utan sprungit i alla fall. 

Men igår fick jag ge mig. Smärtan var med hela morgonpasset och efter 30 minuter gav jag upp. Kände av hälsenan hela dagen och surade också hela dagen. Har haft så fint flyt med löpträningen på sistone och vill verkligen inte ta paus nu! 


Men för att det inte ska bli värre så blir det nog (motvilligt) löpvila ett par dagar nu. Och excentriska tåhävningar, kylpåse, antiinflammatoriskt, stretch och massage. Detta hoppas jag ska ta mig tillbaka till löpskorna så fort som möjligt. Har ni andra tips på vad som kan hjälpa så får ni gärna kommentera! Förutom ovannämnda saker så blir det också alternativ träning. Igår skulle jag egentligen har sprungit långa intervaller men istället blev det intervaller på landsvägscykeln. Uppvärmning + 5 x 10min snabbt med 3 minuters vila. Första gången som jag kört intervaller på cykel men det gick nog att få upp pulsen på detta vis också! Och hälsenan kändes inte av alls vilket var det viktigaste. Ikväll blir det transportcykling till Kvevlax och går det inte att springa imorgon så får jag väl dra backintervallerna på cykel. Är så glad att jag har landsvägscykeln nu, även om jag förstås hellre skulle springa. 

1 kommentar:

  1. Hoppas löpvilan gör susen och att du kan springa så fort som möjligt igen utan smärta!

    Körde också cykelintervaller igår, väldigt jobbigt! :)

    SvaraRadera