torsdag 11 april 2013

The long run puts the tiger in the cat

Genast jag vaknade imorse fanns det bara en tanke i huvudet: långpassdag! Jippii! 

Tankade med min vanliga bovetegröt och lät maten smälta i lugn och ro förrän jag gav mig iväg lite före klockan 9.

Candy var med!

I träningsschemat stod det att medeltempo skulle vara 05:00min/km och genast jag startade märkte jag att det inte skulle vara något problem idag. Hade grymt pigga ben och ett huvud som ville springa!


Lät benen springa på, drack lite vatten var femte kilometer och funderade på kommande halvmarathon och marathon. Bara 51 dagar kvar till Stockholm och bara 16 dagar kvar till Kyrönjoki halvmarathon. Pirret i magen börjar komma och jag hoppas jag har lika pigga ben då som jag hade idag. 


Och som vanligt fascineras jag av hur mycket dagsformen kan variera. Vissa dagar kan det vara trögt att komma ner till 05:00min/km medans jag idag fick hålla tillbaka lite för att långpasset inte skulle gå för fort. Och ändå blev medeltempot 04:50min/km på 20 kilometer. Det här är en av anledningarna till att jag tror att jag aldrig kommer att tröttna på löpningen, man vet aldrig exakt hur det kommer att kännas!

10 kommentarer:

 1. Men åhhh vilket härligt pass det låter som. Bra kämpat där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var ett sånt pass där allt stämmer :)

   Radera
 2. Oj Kyrönjoki, det har jag också tänkt springa!
  Vill testa halvmaraformen, men... Damn vi har sitz på fredagen och inte vilken sitz som helst, det är dessutom min sista här i Vasa med studiekompisarna så får se hur jag gör.
  Men som tur, ordnas det halvmara på flygaredagen i Jalasjärvi också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Voi äsch. Tråkigt när roliga saker inträffar på samma gång. Men annars kan jag rekommendera halvmarathonet i Kyrönjoki, jag sprang där ifjol och det var super!

   Radera
 3. wow! du håller ju hur enkelt som helst något som jag kallar för maratontempo o som jag ännu får slita för! den här våren blir super!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte långt ifrån det jag kallar marathontempo också. Så man kan ju alltid hoppas att marathon kommer att gå snabbare än tänkt :)

   Radera
 4. oj jestas vilket tempo :)

  SvaraRadera