måndag 25 mars 2013

Oh happy monday!

Måndag igen och jag är så glad att få inleda en ny träningsvecka efter att ha tagit det lugnare en vecka (även om det blev 50 kilometer löpningen under "viloveckan"). 

Nu är det inte många veckor kvar till första tävlingen och de kommande veckorna kommer att innehålla ganska mycket fartträning. Började idag med 6 x 1km.  

Först 2 kilometer lugn uppvärmning och sen iväg! Första tusingen gick på jämna 04:00min/km och jag trodde knappt mina ögon själv. Kan jag springa så snabbt? 

Joggade 400 meter och sen nästa tusing i 03:56min/km. Yes! Vinterns löpbandsintervaller har helt klart gett resultat för så snabbt har jag aldrig sprungit långa intervaller tidigare. 


Farten blev lite ojämn ibland när det kom sådana här partier med is och snö men för det mesta var det bar asfalt och också det gör nog under för farten i benen!

Bar asfalt. Alla finländska löpares våta dagdröm just nu? 

Drog som sagt total sex tusingar och alla gick under 04:00min/km (snabbaste gick på 03:52min/km) och det känns så bra! Har längtat efter att få springa intervaller utomhus, är lite osäker på hur bra löpbanden på LadyLine och WSC är kalibrerade så har inte vågat lita helt på farten där. Men nu fick jag beviset på att det går framåt också inom snabbheten. 


Nåt annat som också var härligt med dagens pass var att det var första gången som jag sprang med bara tunna tajts. Och jag frös inte! 

Totalt 12kilometer 04:36min/km. 

6 kommentarer:

 1. Du är så bra! Jag sprang också i solskenet idag. Men mitt springande just nu är lugnt njutningsspring utan krav. Men jag är ju mera en gymråtta :) Som springer då och då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag är en löpningsråtta (lät inte riktigt lika bra som gymråtta :D)som gymmar då och då. Men löpning i solsken är alltid härligt! :)

   Radera
 2. WOW! helt super! oj,oj, du funkar nog som en inspirationskälla för mig! kämpa på o lycka till med träningen inför vårens tävlingar! du kommer att flyga fram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ser framemot att inleda säsongen :)

   Radera
 3. Tights utomhus är helt klart ett vårtecken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det känns som om det finns hopp om att man någongång kan springa i shorts och topp igen :)

   Radera