torsdag 7 mars 2013

Backintervaller!

Jag hade på något sätt lyckats glömma bort backintervaller i mitt träningsschema den sista tiden men nu finns ett par backträningspass insatta! Backintervaller är helt super för att bli en bättre och snabbare löpare så jag vet inte riktigt varför inte jag börjat med backträningen tidigare i år. Men bättre sent än aldrig! 

Idag hade jag valt ut en 400 meter lång, inte så brant sluttande backe att springa uppför. Började först med 4 kilometer förrän det var dags för intervallerna. Snabbt uppför och joggvila nerför x 8. Tyvärr var det lite halt idag så jag fick inte riktigt det frånskjut som jag skulle ha velat men med tanke på att hela backen var täckt med snö och is så fanns det inte så mycket att göra åt den saken. Trötta ben fick jag i alla fall och det var ju också tanken med passet. 

Hann med lite kramkalas med Candy
uppe på backen när intervallerna var avklarade. 


Efter backtintervallerna drog jag ännu två snabbare kilometer (04:35min/km) förrän det var dags för nerjogg. Totalt 14,5 kilometer löpning på 72 minuter.

4 kommentarer:

 1. Jag har också glömt av mig när det gäller backintervaller, stod faktiskt och tänkte på det i morse då jag funderade hur nästa veckas träning skulle se ut och då tänkte jag mig ett backpass:)

  Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Tur att det är några månader kvar till sommaren så att vi hinner med backpass ännu :)

   Radera
 2. Backpassen är absolut det snabbaste sättet att få sig i löpmässigt bra skick. Framförallt brukar jag känna att löptekniken utvecklas rejält efter några väl genomförda backpass. Dessa blir även betydligt effektivare snart när snön smälter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Speciellt när jag började löpträna för ett par år sedan så märktes det hur mycket löptekniken förbättrades av backdrag!

   Radera