söndag 10 februari 2013

Dagens långpass

När jag vaknade till snöoväder bestämde jag mig för att dagens långpass skulle gå av stapeln på löpband. Har aldrig sprungit längre än 12 kilometer på löpband tidigare och eftersom mitt tålamod inte är det längsta så kändes det ganska utmanande. Laddade med ordentlig frukost och försökte förbereda mig mentalt. 25 kilometer är ju bara 5 x 5km liksom...

For iväg till gymmet och så när jag kom fram så är dörren LÅST! Hade inte tänkt på att LadyLine öppnar först kl.14 på söndagar. Gaah! Vad göra nu? Visste att jag lämnar hemma om jag skulle ha gått hem igen så istället ringde jag Jutta och vi gick på långlunch. Så roligt och så välbehövligt och eftersom vi pratade flera timmar så kunde jag gå direkt till gymmet sedan utan att vara för mätt när jag hoppade på löpbandet. 

Visserligen hade vädret blivit bättre under dagen men nu var jag så laddad att se om tålamodet skulle hålla för 25 kilometer på löpband att jag valde att köra inomhus i alla fall. 

Delade som sagt mentalt upp passet i fem delar och efter varje fem kilometer ökade jag farten så att farterna såg ut såhär: 05:30min/km - 05:13min/km - 05:00min/km - 04:47min/km - 05:30min/km. Gymmet visade Friends på tv-skärmen och tiden gick faktiskt fort. Det var bara de sista fem kilometerna som kändes lite väl långa. Men också de sprang jag och när jag var klar hade jag sprungit 25 kilometer i 05:10min/km. På löpband! Det trodde jag inte om mig själv. Nöjd och glad gick jag hem igen och åt gröt som återhämtningsmål. 

Bästa känslan: efter träning

4 kommentarer:

 1. Riktigt bra jobbat! Har själv aldrig dragit ett långpass på löpband eftersom jag helst upplever lite natur under löppass på över 2 timmar. Längsta passet på löpband lär väl vara ett intervallpass i december som totalt blev 19,7 km.

  Nåja, nu har jag ju efter detta plågat mig igenom pass på nästan tre timmar på spinningcykel och crosstrainer i gymmet under min skadeperiod, så kanske jag börjar vara mentalt förberedd på detta nu också när benet blir bra. :)

  Jag stör mig också på att gymmen öppnar så sent på söndagarna. WSC öppnar ju först kl. 12 och så länge vill man ju inte vänta som morgonmänniska. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar nog också långpass ute men i söndags kändes löpband mer lockande än snömodd :) Ja hjälp, tre timmar på cykel och crosstrainer låter som ren och skär pina i mina öron!

   Radera
 2. Heidi, varifrån har du köpt ditt pannband? Jag vill ha ett likadant. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intersport såklart! :) Men det var Haltis specialdesign före OS så jag tvivlar på att de finns att få tag på mera :/

   Radera