onsdag 13 februari 2013

Bästa löparkompisen?

Min träningskompis för dagen fick jobba övertid och hann inte till vår planerade springdejt så istället  fick jag och Candy springa ensamma. Och det gick bra det också.


Hon är lite tystlåten men annars är nog Candy den bästa löparkompisen jag kan tänka mig. Hon springer när jag vill och så snabbt jag vill. Som idag, när jag efter 8 kilometer lugn löpning fick för mig att testa hur mitt tänkta halvmarathon tempo känns i dagsläget. Då sprang vi 2 kilometer i 04:30min/km. Sen efter ytterligare två lugna kilometer så fick jag för mig att testa hur mycket lättare mitt tänkta marathontempo känns än halvmarathon, så då sprang vi 1 kilometer i 04:40min/km.

Candy skulle säkert springa hur länge som helst men som sagt bestämmer ju jag hur långt det blir och just idag blev det 15 kilometer i 05:10min/km tempo. Bra runda med bra sällskap med andra ord!

6 kommentarer:

 1. Så himla söt och grym löparkompis du har!

  SvaraRadera
 2. Mysig springkomois! Min hund heter också Candy

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag undrar vad du brukar äta innan morgonlöpning? Här om dagen testade jag för första gången att löpa direkt från morgonen men jag hade ingen energi alls, tror det berodde på för lite mat. Men man vill ju inte ännu för mycket heller direkt innan man skall träna! Så hur gör du? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Om jag springer på morgonen så äter jag ingenting före. Dricker ett stort glas vatten och aminosyror och äter sen frukost när jag kommer hem. Detta funkar utmärkt för mig, tycker ofta att jag har mera energi till att springa före frukost än efter :)Men det tog ganska länge för mig att vänja mig vid morgonlöpning på tom mage så i början åt jag en banan/naturell joghurt + nötter före jag for. Ett annat alternativ skulle kunna vara en smoothie. Så det är bara att testa och se vad som funkar för dig. Och kom ihåg att äta ett ordentligt kvällsmål kvällen före om du springer före frukost :)

   Radera