söndag 9 december 2012

Snölufs

En timmes morgonlöpning (10,5km) avklarat och därmed har jag klarat av julutmaningens första vecka (morgonträning varje morgon fram till jul). Idag fick jag sällskap av Cessi första 5 kilometerna och vi plumsade omkring i nysnön som föll inatt. 


Efter att Cessi var klar fortsatte jag och Candy för att få ihop en timme. Funderade över det här med snön och snöplumsandet. Tidigare har jag alltid tyckt att det är bara negativt, fötterna blir våta ,tempot sänks och det är tungt. Men idag bestämde jag mig för att börja se det som något positivt istället!  Kan ju inte undvika att springa på oplogade vägar hela vintern så istället får jag helt enkelt se det som ett sätt att blir bättre. Snön får mig att lyfta fötterna högre vilket aktiverar bakre lårmusklerna och höftböjarna mera och i slutändan kommer det att förbättra min löpteknik och därmed göra mig till en bättre löpare. Dessutom finns det inget bättre än att springa på bar asfalt på våren efter en vinter av snölufsande. Så ut och spring i snön! 

Det finns saker som man inte kan ändra på hur mycket man vill, som snö i Finland på vintern, men man kan alltid göra det bästa av situationen och se det positiva istället!

Candy fungerar som inspiration för mig; hon ser ut som en snöboll efter varje pass med snö och is i skägget och på tassarna men hon springer lika duktigt i alla fall. 

8 kommentarer:

 1. Oj va skönt! Toppen sätt att starta dagen på! :D
  Lycka till med julutmaningen! Det fixar du nog, med råge! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jätteskönt! Tack, hittills har det gått bra i alla fall ;)

   Radera
 2. Vad duktig du är som morgontränar! Saknar joggingen, men vågar inte ännu så mycket då jag haft problem med höften. Korta rundor kan jag göra och ska försöka få till ett i veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du saknar joggingen, sällan vill man göra något så mycket som då man inte kan. Hoppas din höft blir bättre snart!

   Radera
 3. Håller med Rune där, URHÄRLIGT FOTO PÅ ER TVÅ!! :) Ni är så söta. Och du, vilket ultrapositivt inlägg det här var. Jag vill bara ut och snöplumsa efter det här. Kram! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mickis! Vänta tills du är frisk och far sen ut och lek i snön :)

   Radera