onsdag 28 november 2012

Kära morgonlöpning

Jag har saknat dig!

Av någon anledningen har jag inte sprungit på morgonen sen förra veckans tisdag. Väldigt ovanligt men så kan det bli ibland. Men efter en orolig natt, Candy är typ skengravid och har ägnat natten åt att söka sin "valp" (en leksaksmus), var det idag äntligen dags för morgonträning. Trots en kortare natt hade jag som tur ändå bra med energi efter gårdagens vilodag och bestämde mig för att köra ett progressivt distanspass. Började lugnt i 05:24min/km tempo och ökade gradvis för varje kilometer tills jag på tionde och sista var nere i ett medeltempo på 04:40min/km. Joggade ner 2kilometer för att få ner pulsen och mjuka upp benen lite och fick totalt ihop 12kilometer. Bästa starten!


Hade gott om tid efter löpningen och bestämde mig för pannkaksfrukost! Bananpannkakor finns det hur många recept som helst på men jag hade inga bananer hemma så istället testade jag att använda persimon och de här är de godaste pannkakor jag hittills gjort. Självklart mjölk- och glutenfria. 

För tre små pannkakor/en stor:
1 persimon
1ägg
lite kokosmjölk
lite psyllium
kanel
kardemumma. 

Skär persimon i mindre bitar och mixa allt till en slät smet (får vara ganska rinnig). Stek ett par minuter/sida i kokosfett på medelhög värme. 

Jag åt mina med boysenbär, gojibär och kokosmjölk. Mums! 

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Gör det, ska testa om det funkar lika bra med päron också tror jag :)

      Radera
  2. Mums, det där receptet lät bra! Tusentack för tipset, det där ska jag testa! :)

    SvaraRadera