söndag 11 november 2012

Helgens löpning

Lördag betydde långpass. Ett långpass som blev väldigt uppskjutet, planen var att springa före frukost men jag kom mig inte ut förrän det blivit mörkt. X antal timmar senare än planerat med andra ord. En av anledningarna till att jag helst springer på morgonen är jag får svårare och svårare att komma mig ut desto senare det blir. 

Så sant!

Till slut fick jag åtminstone på mig springskorna och sprang mina planerade 21kilometer. Medeltempo 05:30min/km och en medelpuls på 147slag/min. Är nöjd över att kunna springa långpassen i den här farten/lite hårdare. Förra året den här tiden sprang jag alla långpass med medeltempo på över 06:00min/km men med högre puls så förbättringen betyder förhoppningsvis att nästa sommars marathonform kan bli riktigt bra.


Ikväll efter att ha firat farsdag blev det en kort väcka-benen-runda på 6kilometer och så lite coreträning nere i källargymmet. Skönt sätt att avsluta veckan på.

6 kommentarer:

 1. Inte illa med så hög fart men puls på under 150! Har själv en ganska rejäl mängd träning kvar för att nå såna resultat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har tagit mig lång tid också, tidigare sprang jag med mycket högre puls! Men det är roligt att se resultat :)

   Radera
 2. Härligt med långpass! Du är så himla grym löpare!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Långpass är bästa på hela träningsveckan :)

   Radera
 3. Oj vad långt borta jag ligger just nu! Behöver ta mig i kragen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att du kommer att vara tillbaka snabbare än snabbast och sen springa på grymma tider :)

   Radera