söndag 4 november 2012

Food

Köttfärsbiffar, zucchini-morotspasta och rödbetspuré

Jag är periodare när det gäller mat och efter att ha ätit mest kyckling/fisk en tid så är det supergott med kött igen. Dessa biffar smakade lika gott idag som igår och räcker ännu till matlådor. 

Biffar: malet kött, ägg, lök, vitlök, kokosmjölk, svartpeppar, salt & kanel (ja, kanel i kött är hur gott som helst). Hacka lök och rör ihop alla ingredienser. Forma biffar/bullar/whatever och grädda i 200 grader ca. 20-30minuter. 

Rödbetspuré: rödbetor, kokosmjölk, salt och peppar. Skär rödbetorna i mindre bitar och koka till de mjuknat. Mixa med lite kokosmjölk till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.

"Pasta": Jag gjorde det så enkelt som möjligt för mig själv och rev helt enkelt zucchini och morot och blandade med färsk spenat



6 kommentarer:

  1. Jag är också jättemycket periodare när det gäller mat :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan äta vissa saker varje dag en månad eller två och sen mittiallt byta :)

      Radera
  2. Det där ser grymt gott ut! Har så länge funderat fixa pasta på zucchini! Nu måste jag ta mig själv i kragen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att koka zucchinin snabbt skulle också säkert vara en bra idé! :)

      Radera