tisdag 23 oktober 2012

Löpning och godisalternativ


Efter att ha spenderat hela dagen på biblioteket med näsan i tentböckerna var det grymt skönt att få fara ut och springa. Kvällens 15km (05:11min/km) kändes nästan för kort, skulle ha kunnat fortsätta länge ännu! Just nu ger löpningen mig så mycket njutning och glädje att jag helst skulle springa hela tiden. Tog till och med ett par glädjeskutt (kollade först noga att ingen såg mig) under kvällens runda. Löpning är kanske inte alltid roligt men när allt stämmer så finns det inget bättre! 


Och så över till något helt annat än löpning. Har haft ett galet sötsug efter Italien resan (goda efterrätter i Italien...) och dumt nog har jag druckit saft de senaste dagarna vilket har triggat suget ännu mera. Idag var jag helt enkelt tvungen att ge efter. Men istället för att göra det jag helst ville, det vill säga springa ner till Siwa och utforska godishyllan så blev det ett lite bättre alternativ: raw food "kokosbollar". Mixa valfria nötter (idag blev det pekannötter), dadlar, ekologiskt kaffe, kanel, kallpressad kokosolja och rå kakao. Rulla i kokosflingor och ställ sedan i kylskåpet. 
Farligt goda men åtminstone fria från rent socker och onödiga tillsatsämnen och hundra gånger bättre för min känsliga mage!  


4 kommentarer:

 1. Skönt med en löptur efter en dag med plugg!

  Och raw food kokosbollar är galet gott!

  SvaraRadera
 2. synd bara då de innehåller nötter dadlar å kokos, annars är dom säkert goda ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nån av ingredienserna går säkert att byta ut men utan alla tre blir det nog nåt helt annat :D

   Radera