fredag 14 september 2012

Kakao- och jordnötssmörkaka

Det var första gången som jag bakade kakan som jag skrev om igår men absolut inte sista. Raw food och stenålderkost är något som jag börjat intressera mig mer och mer för på senaste tiden och egentligen så är det flesta recept väldigt enkla och det var också den här. Jag tycker det är ganska fascinerande att något som är helt fritt från gluten (min mage tål inte vete/råg så det är ett måste för mig), mjölkprodukter och rent socker kan bli så gott. 



150g mandlar
10st färska dadlar
50g ekologiskt jordnötssmör
50g råkakao
1 tsk ekologiskt vaniljpulver (inte samma sak som vaniljsocker!)
vatten
lite salt

Mixa mandlarna till mjöl. Mixa dadlar (kom ihåg att ta bort stenarna först), jordnötsmör, kakao och vaniljpulver. Rör ner mandelmjölet, salt och några matskedar vatten och mixa till en jämn smet. 
Jag har bara en stavmixer så jag "knådade" ihop det sista med händerna och det gick lika bra. Smeten ska absolut inte vara rinnig utan fast så var försiktig med vattnet. Forma sen en rund kaka på en tallrik och ställ i frysen ett par timmar. Servera med t.ex. varma hallon. Njut. 

4 kommentarer:

  1. Åh tack så mycket! Jag måste bara prova den här! Kanske redan idag :)

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott det låter!! Det där ska jag pröva på :-)

    SvaraRadera