lördag 4 augusti 2012

Intervaller!

Min lördag började med intervaller i spöregn! Hann knappt utanför dörren förrän jag var genomvåt men  det var så pass varmt i luften idag att det egentligen var ganska skönt. Började med att värma upp 2 kilometer i 05:30min/km och sen var det dags för långa intervaller. Fyra intervaller totalt, varje 2kilometer lång och dessutom skulle varje intervall gå snabbare än den förra. Bara att köra!

Första gick i 04:59min/km tempo och det kändes bekvämt, njöt av att springa på folktomma gator (fördel med att springa tidigt en lördagmorgon) och två kilometer gick snabbt. Sen var det dags att öka tempot lite, fortfarande kändes benen lätta och farten blev 04:48min/km på andra intervallen. Hittills hade det bara regnat men här någonstans hörde jag plötsligt en hård knall som fick både mig och hunden att hoppa till, åska! Kändes lite obehagligt att vara ute när det åskar men jag var så pass långt borta hemifrån redan att det inte fanns någon annan möjlighet än att fortsätta. 

Under tredje intervallen fick jag kämpa lite mera för att få ner tempot ytterligare men det gick och farten på den intervallen blev 04:40min/km. Någonstans här går min "gräns", det vill säga gränsen i min huvud i alla fall...

Pressade på ännu två kilometer och blev väldigt glad över att få ner medeltempot på den intervallen till 04:35min/km! Börjar sakta men säkert tro att det döljer sig lite fart i mina ben! 

Nu var det bara nerjogg kvar och jag hade tänkt att den också skulle bli två kilometer lång men nu var jag så pass nära hem att den bara blev 1km. Ville bort från åskovädret så snabbt som möjligt!

Var genomblöt när jag kom men så nöjd över dagens pass! Totalt 11kilometer på dryga 54minuter (04:58min/km). 


Också Candy blev genomblöt 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Skönt att springa intervaller ibland och känna att benen verkligen får jobba :)

      Radera