söndag 5 augusti 2012

Hejdå sötsug

Under semestern blev det mycket godis och fika och i takt med att dagarna gick blev också mitt sötsug större och större. Brukar försöka hålla mig till en godisdag/vecka annars men det har inte funkat i sommar tyvärr. Förra veckan fick jag nog och bestämde mig för att det är dags att göra något åt saken, vill inte sukta efter godis varje dag. Speciellt inte eftersom jag sällan klarar av att bara sukta... Dessutom mår min mage mycket bättre när jag inte äter socker och det märks också när jag tränar. 

Sagt och gjort, i måndags startade jag en utmaning för mig själv: Inget rent socker under fyra veckor! Inget godis, chips, glass eller fika.  

Nu har de första 7 dagarna gått och jag har klarat det! Sötsuget var starkt i början av veckan men nu börjar det kännas som om det lite har gett sig. Ser framemot följande tre veckor och det resultat som jag förhoppningsvis får. 


3 kommentarer:

 1. Det där med sockersug känner jag igen! Själv försöker jag låta bli lösgodiset... pajer osv kan jag ännu inte låta bli... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall nog inte heller hålla bort allt socker längre än fyra veckor. Men kände att jag behöver ha nolltolerans nu i början :)

   Radera
 2. En äta-gott-dag är det bästa för mig för efter en tid så glömmer jag bort att ens äta på den dagen. Och så har jag ganska ofta godisstrejk också för godis kan jag äta hur mycket som helst av :D

  SvaraRadera