torsdag 23 augusti 2012

Cykelglädje

Kvällens träning: 66km cykling, ca.2h10min totalt, 30,5km/h i medelhastighet!
Jag har aldrig kommit mig upp till ett sådant medeltempo tidigare och idag var det allt tack vare "malaxgubbarna"! Vilka grymma cyklister alltså! Skulle de ha haft lust så skulle de ha kunnat cykla ifrån oss när som helst och hur lätt som helst. 


Packade alltså in cyklar och Cessi i bilen och körde iväg till Malax där vi mötte upp Eva och tre andra cyklister. 

Eva och två av "gubbarna"

Var faktiskt lite nervös innan, jag har inte precis cyklat mycket i sommar (detta blev typ sjunde rundan i år) och när de pratade om ett tempo på cirka 30km/h blev jag inte precis lugnare... Som tur lovade de att vi fick ligga på rulle hela tiden om vi ville. 

Vi for iväg och jag blev förvånad över hur lätt det gick! Tempot kändes okej och jag njöt av att få ligga på rulle och inte behöva tänka på annat än att inte köra in i cyklisten före mig, vilket i och för sig kan vara helt tillräckligt att tänka på.

10km försvann utan att jag ens hann tänka på det och likaså 20km. Här någonstans (tror jag) började det komma en del uppförsbackar emot och oh my god va jag samlade på mig mjölksyra! Trodde låren skulle sprängas ibland och ändå drog de ifrån i många backar. Lärde mig helt klart idag att om jag ska bli bättre cyklist så gäller det att jobba på uppförscyklingen. 

¨

Fina vägar, bra sällskap. Kände absolut av cykellycka ikväll! Fast löparen inom mig i smyg önskade att jag fått springa i uppförsbackarna istället. 


Efter 66km var vi tillbaka vid startpunkten igen och just då var jag så lycklig! Lycklig över att ha fått vara med på ett så bra pass, lycklig över att få cykla med så duktiga cyklister, lycklig över att ha en så fin cykel och överlycklig över att inte behöva cykla en meter till, haha! 

Fick en hel del tips efter rundan också, de hade kollat in tekniken så länge vi cyklade och nu ska jag försöka justera cykeln och på så sätt kanske få fixat till ett par fel. Bland annat vinglar jag ganska mycket när jag cyklar och tydligen kan det bero på sadeln och styret och på att tyngdpunkten är för långt fram. 

Summa summarum blev det en mycket lyckad cykelkväll och helt klart ett av de bästa cykelpassen jag varit på. 

8 kommentarer:

 1. Vilken fin cykelkväll det blev, vädret var hur fint som helst, några korta fina attacker i backarna och jättetrevliga tjejer som var jätteduktiga cyklister. Hälsar "malaxgubbarna" i biancin :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att du hittat bloggen! Tack än en gång för att vi fick komma med! Vi kommer nog att dyka upp fler gånger på torsdagarna! :)

   Radera
 2. Vilken glad text, jag blev riktigt lycklig av att läsa om hur glad och lycklig du var efter passet. :) KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var nog lite "cykelhög" efter passet :) Kram på dig!

   Radera