tisdag 6 mars 2012

Spirulinasmoothie

Har länge velat prova på spirulina-pulver och idag när jag var en sväng via Life så passade jag på att köpa en burk. Gjorde en smoothie direkt när jag kom hem med bl.a. spirulina, joghurt, kvarg, blåbär och apelsin. 

Pulvret är mörkgrönt och ser nästan lite läskigt ut, men i en smoothie kände jag inte av någon smak i alla fall. 

Info om spirulina-pulver från superfruit.se:

Inom begreppet superfoods är Spirulina en av naturens mest koncentrerade näringskällor, rikt på protein, klorofyll och andra viktiga näringsämnen.

När man talar om Spirulina nämner man oftast begreppet superfoods, och det är ju inte så konstigt eftersom denna lilla alg innehåller mer än 100 olika näringsämnen och är en av naturens mest koncentrerade källor av näring.

Spirulina innehåller proteiner, vitaminer, mineraler, essentiella aminosyror, icke-essentiella aminosyror, essentiella fettsyror samt klorofyll.

Protein: Spirulina innehåller 60-70% protein vilket är sex gånger mer än ägg och tre gånger mer än biff. Proteinet utgörs av 18 olika aminosyror, varav 8 är essentiella för människan.

Betakaroten: Spirulina innehåller 15 gånger mer betakaroten än morötter och 40-60 gånger mer än spenat. Betakaroten ombildas av enzymer till Vitamin A i kroppen.

Mineraler: Spirulina innehåller många viktiga mineraler som Ca, Mg, Na, K, P, I, Se, Fe, Cu, Zn m.fl.
Vitaminer: Spirulina innehåller ett brett spektrum framförallt av B-vitaminer; B1, B2, B5, B6, B11, B12, C, och E.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar