fredag 8 mars 2013

Halvmarathon!

Dagens långpass var lika långt som ett halvmarathon, alltså 21,1 kilometer. Det här passet var också tänkt som ett litet test för mig själv. Jag ville se om formen just nu räcker till att ligga under 05:00min/km under ett långpass. 


Vädret var helt perfekt för ett långpass: soligt och några minusgrader. Hade ändå lite svårt att bestämma hur jag skulle klä mig, det blåste nämligen ganska ordentligt. Till slut föll valet på två tunna tröjor och min windstopper-väst. Så länge jag hade vinden i ryggen så var det perfekt klädsel men lite för kallt i motvind....


Och ljuset! Skulle ha behövt solglasögon idag!


Och själva löpningen då? Den gick bra! Medeltempo 04:56min/km och jag behövde inte pressa benen alltför mycket för att hålla tempot under 05:00min/km hela tiden så det kändes bra. Med några veckor hårdträning till och med barmark under fötterna så ska nog rekordet på halvmaran spricka! 

6 kommentarer:

 1. Du är så grym!!! :)

  Ha en toppenfredag nu! :)

  SvaraRadera
 2. snyggt! vilken halvmara tänker du springa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska springa Kyrönjoki halvmarathon 27.4 :)

   Radera
  2. okej! kom med till HCR, jag tror du skulle vara en bra kanin för mig ;) vad siktar du på för tid? det verkar som att 1:30 skulle kunna spricka!

   Radera
  3. Nja, HCR är lite för nära inpå Kyrönjoki halvmara :) Annars skulle jag gärna springa där och vara kanin ;) Huvudmålet är att springa snabbare än ifjol, alltså under 1h41min men drömmen är 1h35min. 1:30 tror jag får vänta tills nästa år :)

   Radera
  4. okej. kämpa på! du klarar det galant :)

   Radera