lördag 3 november 2012

Lördagsspring

Söndagar brukar vara långpassdagar men eftersom jag från och med nästa måndag kommer att ha intervallträning med föreningen varje måndag och vill vara pigg i benen då så är det hädanefter lördagar som får bli min långpassdag! Ville ha dagen över till annat så ställde väckarklockan och sprang direkt från morgonen. 

För att få lite omväxling i löpning sprang jag idag ut till område där jag sprungit väldigt sällan. Hittade fina skogsvägar och även en lång bit som gick genom träskmark så stigen var fixad med brädor. Hur kul som helst som omväxling till all asfalt som jag vanligtvis nöter! 


Det bästa med långpass är att de är så stressfria. Idag hade jag inte bråttom någonstans och lät kroppen bestämma tempo och sprang helt på känsla. Försöker att titta på klockan så lite som möjligt under lånpass annars känns det lätt lite hopplöst när man vet att man ska springa minst 20kilometer. Idag lyckades det bra, kom snabbt in i mitt långpass-mode där jag knappt tänker på att jag springer och det känns som om jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst. 

Skönt att ha träningen undan från förmiddagen, nu har jag gott om tid att joina Candy och vila benen efter löpningen så länge Robbe är på gymmet och sen är resten av lördagen ännu öppen. Härligt! 

4 kommentarer:

 1. Grymt med en tvåmilatur! Älskar långdistans passen som är stressfria och bara sådär skönt njutbara efter vad kroppen vill :)

  Jag vilar från träning idag då en elak förkylningsbacill satt sig i kroppen :( imorn är min långdistans dag men får se hur det blir med det!

  Ha en fin lördag!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Långpass är verkligen underbara :) Hoppas du har kryat på dig!

   Radera
 2. Låter härligt! Berätta gärna var detta fina område finns! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var ute i Risö vid gamla hamn (mot ABC från centrum)! :)

   Radera