tisdag 2 oktober 2012

Progressiv löpning

Började morgonen med en typ av löppass som jag tycker riktigt mycket om att köra; progressiva intervaller. Startade mjukt i 6min/km tempo för att väcka kroppen och ökade sen lite, lite mera och lite mera för varje kilometer. Totalt 8km och kilometertiderna såg ut så här: 06:01- 05:31- 05:23 - 05:10 - 05:01 - 04:52 - 04:47 - 04:34. Fick kämpa hårt för att komma ner till önskat tempo de sista två kilometerna, det märks nog att jag varken sprungit intervaller, fartlek eller snabbdistans på ett tag. Men jag antar att jag får vänja mig vid att bli lite långsammare nu under vintern, eller i alla fall inte snabbare eftersom farten behövs först på våren/sommaren. 


3 kommentarer:

 1. Härligt jobbat!

  Själv har jag märkt att min inställning till löpning har blivit mer positiv nu då jag bestämt mig och insett att jag måste ta det lugnt! Några månader lugnt - sedan fartökning! Låter inte det som en bra plan?

  Vill ner på samma fart som du!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra plan! Jag kör på samma, i vinter vill jag bli uthållig och seg för att sen bli snabb som attan i sommar! :)

   Radera