måndag 27 augusti 2012

Marathonvecka

Ny vecka och måndag igen, min favoritdag! Älskar att vakna upp till måndagsmorgnar och planera den kommande veckan. Den här veckan kommer att bli lite annorlunda, sista veckan som jag är ledig före skolan drar igång och dessutom är det ju marathonvecka!

Ska springa Vasa Marathon på lördag och nu kommer allt fokus ligga på uppladdningen. Första prioritet är sömnen, tanken är att sova minst 9h/natt vilket borde bli ganska enkelt eftersom jag är ledig. Träningsmässigt sätt kommer veckan att se ut precis som veckan före Jubileumsmaran, det vill säga 10km snabbare idag måndag, 8km lugnare imorgon, 5-6km med några korta drag på onsdag, torsdag helvila och  till slut en kort, riktigt lugn jogg på fredag. Denna uppladdning funkade ju perfekt sist så jag kör helt enkelt på samma och hoppas på att kroppen svarar lika fint nu. Av erfarenhet vet jag att helvila bara gör mig tung och styv så lätt träning är nog mera min grej. 

Dagens 10kilometer avklarade jag före frukost i 04:57min/km tempo. Löpningen kändes varken lätt eller tung utan ganska mellanmjölk och det känns helt okej, de sista passen före en tävling brukar sällan kännas mer än just okej. 

8 kommentarer:

 1. åj åj, ja... jag ska också delta på lördag, men halvan. jag börjar bli nervös nu ren.. drömde inatt att jag kom försent till starten. min uppladdning se nog lite annorlunda ut än din, märks att jag är nybörjare. men en sak har vi gemensamt, för mig gäller också aktiv vila/lätt träning. ses på lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog också lite nervös ren så du e int ensam :)
   Kul att du också ska springa, hoppas vi ses före/efter loppet!

   Radera
 2. Så det finns en enda människa i världen som gillar måndagsmorgnar. Jag säger det igen: you crazy person.
  ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen, haha :D
   Jag tycker om att måndagar alltid känns som en nystart...

   Radera
 3. Du kommer att göra killertid på lördag!! Hejar på dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas på pigga ben så jag åtm kör över mitt eget PB :)

   Radera
 4. Lycka till! Du kommer att så få ett nytt PB!

  SvaraRadera