lördag 2 juni 2012

Gårdagens långpass

Hann inte alls sitta vid datorn igår efter att jag sprungit mitt långpass eftersom det fanns alltför mycket annat roligt att göra. 

Men hur gick långpasset då kanske någon undrar? BRA!!! Hade planerat in långpasset för att kolla lite hur marathonformen är. Hade ingen fart- eller tidspress utan jag ställde in pulsalarmet på klockan på 160 slag/minut och sedan sprang jag bara. Pulsen hölls bra under 160 hela tiden, det vara bara i någon uppförsbacke som den steg högre. 

Under första 16,5 kilometerna hade jag Mimmi med som sällskap på cykel och tiden gick fort. När hon for hem hämtade jag istället Candy som sällskap och fortsatte. Ganska snabbt hade vi sprungit 3,5kilometer och då var det ju bara 10 kilometer kvar och det är ju typ ingenting! Hade en gel med mig som jag drack lite av vid 10 och 15 kilometer men sen klarade jag inte av att känna smaken av den mera och lämnade den hemma när jag hämtade Candy. Dumt nog lämnade jag också vattenflaskan hemma på samma gång och jag hann nog bli en aning törstig före jag var klar. 

 Vid ca. 20 kilometer tog vi en stirra-på-två-katter-paus.

Plus och minus med gårdagens långpass:

+ jag var pigg hela tiden och ännu då jag var klar
+ jag fick inte ont någonstans
+ har inte heller träningsvärk idag
+ blev aldrig uttråkad utan tyckte att det var roligt hela vägen
+ jag fick ett positivt formbesked och är rätt så säker på att jag kommer att nå mitt mål på Stockholm Jubileumsmarathon i juli. 

- blev så äcklad av hur kladdig man bli av gelen att jag inte vet hur jag skall kunna äta dem under tävling sen


Och tiden då? Som ni ser på bilden så tog det 2h48min och medeltempot blev 05:38min/km. Klarar jag bara av att hålla samma tempo i juli sen så kommer jag att klara av mitt mål, det vill säga under 4 timmar på Stockholm Jubileumsmarathon. 

1 kommentar:

  1. Under 4 timmar ska int va ett problem fö dej, int alls :) Jättebra formbesked! :)

    SvaraRadera