torsdag 24 maj 2012

Veckans långpass


Efter vad som kändes som en alltför kort natt var det dags för veckans långpass: 25 kilometer med en 5 kilometers fartökning. For iväg lite efter klockan 8 och sprang ut till Gerby, har läst att det ska finnas en motionsslinga där som jag ville springa för att få lite omväxling. Hittade mycket riktigt banan och sprang två varv, sen gjorde jag misstaget att svänga ut på ett annat ställe än där jag börjat och förstås visste jag inte var jag var! Ni som någongång varit i Gerby vet att det finns områden där alla hus ser likadana ut och jag kom förstås ut till ett sånt. Som tur finns det gps på telefonen så jag hittade ganska snabbt till rätt väg igen.


Gps på telefonen, bra att ha ibland när lokalsinnet sviker

Första 10 kilometerna rullade på bra i ett skönt tempo och sen var det dags för fartökningen. Ökade till 05:00min/km och det kändes bra, så pass bra att jag efter 5 kilometer bestämde mig för att fortsätta ännu en kilometer, sen ännu en och så ännu en (mest för 8km är en snyggare siffra än 7, haha!). 8 kilometer gick på exakt 05:00min/km och sen var det bara 7kilometer nerjogg kvar! Sprang passligt nog förbi lägenheten just då och hämtade därför Candy och drack lite vatten på samma gång. 

De sista 7 kilometerna gick långsammare och jag var nog ganska trött och dessutom ganska uttråkade. Ville mest komma hem så fort som möjligt. 


Avslutade med stretch utomhus och totalt blev det 25 kilometer och ett medeltempo på 05:29min/km. Nöjd och glad ska jag nu spendera resten av dagen på jobbet!

6 kommentarer:

 1. Alltså, vikken ork du har... DUKTIG!!!
  Sabina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men på kvällen var jag trött... :D

   Radera
 2. Svar
  1. Tack, det var skönt med ett ordentligt långpass :)

   Radera
 3. Jag har åkt vilse i Gerby med bil... INTE kul! Värsta labyrinten ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja!! Alla hus ser likadana ut och vägarna går huller om buller.

   Radera