torsdag 17 maj 2012

Ett långpass på en vilodag

Förväntade mig träningsvärk eller åtminstone trötta ben efter gårdagens pass i Merrell-skorna och hade därför planerat in vila idag. Men så kände jag varken av nån trötthet eller träningsvärk så då kändes det onödigt att vila. Vilan flyttades därför och jag for ut på långpass. Fick med mig både pappa och brorsan som sällskap, efter 4kilometer tyckte dock pappa att det fick lite onödigt hårt så jag och Staffan fortsatte på egen hand. Vi höll bra fart och jag njöt av att få springa med pigga ben och med brorsan för det händer ganska sällan eftersom han inte bor i Vasa. 

Efter 11 kilometer var vi hemma och Staffan tackade för sig. Jag hade planerat in 20 kilometer så jag hämtade Candy och fortsatte. Blev lite uttråkad av att springa utan pratsällskap men som tur var det ju "bara" nio kilometer kvar och det gick sist och slutligen ganska fort. Medeltempot på hela rundan blev 05:27min/km och efter mina mått mätt så är det ett snabbare långpass så det känns helt bra med tanke på att det var ett såpass oplanerat pass. 


Har den senaste tiden haft en hang-up på smoothies efter långpass. Börjar längta efter min kalla smoothie redan efter några kilometer. För en tid sedan var det apelsinjuice som var det jag längtade efter och före det kall mjölk. Har ni nåt speciellt ni blir sugna på under/efter långpass eller är det bara jag?

Dagens smoothie innehöll banan, apelsin, mandarin, blåbär, naturell joghurt och mjölk och smakade underbart. 

5 kommentarer:

 1. Jag har mjölk! Innan jag blev gravid hatade jag mjölk, tvingade i mig ett glas då och då. Nu älskar jag mjölk! och speciellt efter långpass, ett stort glas mjölk! :)

  SvaraRadera
 2. Nej, faktiskt inte. Jag vill inte stoppa i mig något på flera timmar efter ett långpass. Vet inte vad det riktigt beror på, men jag har en teori om att innandömet skumppar upp och ner under en längre tid och har sedan svårt att "stanna" då man själv gör det...Efter maraton har jag svårt med mat i flera dagar...

  SvaraRadera
 3. Jag kan bli snål på kaffe, (om man nu kan kalla det att bli snål på kaffe), men jo en kopp kaffe efter ett långpass, när jag sitter och tänjer.

  SvaraRadera
 4. Mineralvatten, that´s my thing! :)

  SvaraRadera
 5. Mineralvatten/vichy eller yoghurt e de bästa som finns tycker jag:)

  SvaraRadera