onsdag 16 maj 2012

Be better than you were yesterday

Idag hade jag tänkt springa mitt morgonpass i samma gamla vanliga bekväma tempo som vanligt, det vill säga ca. 05:30-05:40min/km. Men så läste jag ett par bloggar, bl.a. Johanna, mammaspring och löpning&livet, före jag for iväg och blev inspirerad att höja tempot lite. 


Tog Candy med mig och började med en 3 kilometer lång uppvärming. Sen ökade jag tempot i totalt fyra kilometer. Första kilometern gick på 05:10min, andra på 04:59, tredje på 04:52 och fjärde på 04:42. Som avslutning sprang jag tre lugnare kilometer och totalt blev det 10 kilometer med ett medeltempo på 05:20min/km. Sista kilometern av fartökningen kändes lite seg men annars var känslan bra under hela passet.  Borde bli bättre på att våga öka farten och utmana mig själv så passet kändes som en bra början. 


2 kommentarer:

  1. Jag brukar också fastna på samma tempo när jag far och springa, det är svårt att ändra sina vanor. Sprang idag själv också lite snabbare. Min inspiration tror jag kom mest från att äntligen springa utan vagn ; ) Kändes så lätt och skönt att röra fritt på armar och ben, hehe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är säkert stor skillnad på att springa utan vagnen ibland också :) Och heja oss som kom oss ur bekväm-tempot :D

      Radera