lördag 28 april 2012

Kyrönjoki halvmarathonDen här bilden beskriver så bra den känslan som jag hade under hela loppet idag. Bilden är ganska liten så det kanske inte syns så bra men det är alltså jag i rosa som vinkar och ler åt kameran. Det här var det roligaste lopp som jag sprungit hittills, roligast på det sättet att det var en fröjd att få springa med pigga ben hela vägen och ändå putsa personbästa med över 10 minuter. 

Hade en liten dipp på andra varvet (man sprang alltså samma bana två varv) vid ca. 13 kilometer, just då sprang jag i princip helt ensam och det blåste riktigt ordentligt så det var ganska tungt. Men genom positiva tankar övertygade jag mig själv om att benen var pigga och kunde öka lite igen. 

Under sista kilometern så började en äldre man prata med mig och vi diskuterade en stund, men så plötsligt så hörde jag Cessis ord i huvudet "Om du kan prata så springer du för långsamt", och när jag berättade detta åt mannen så höll han nog med om att jag borde öka. 
Ökade och sprang som sagt i mål på 1timme 45minuter 11sekunder och blev femte i damklassen. Fick en medalj och sen en kram av Anna och känslan var obeskrivlig, tänk att man kan bli så glad över löpning!

Före och efter loppet hann jag också byta ett ord med trevliga Sylva som sprang sitt första halvmarathon idag. Kul med nya bloggbekantskaper!

Starten. Skulle det inte ha varit för den hårda blåsten så skulle vädret ha varit perfekt. Ca.10 grader varmt och mestadels molnigt. 

Bästa Anna som kom med som stöd och hejarklack


 De hade väldigt fina priser! Medalj åt alla och pokal åt de tio bästa i varje klass!

Nu ska vi iväg på årets första grillfest och jag tycker medaljen skulle passa bra som accessoar till mina kläder. Frågan är ju om resten av sällskapet är av samma åsikt...

12 kommentarer:

 1. Grattis! Du sprang bra. Själv fick jag samma placering och pris. 2 första varven gick bra 2.48
  Borde kanske ha varit 2.52 med tanke på att sluttiden blev 4 tim 42 sek. Blåsten tog sitt på slutet.Det var regnstorm när jag for hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och grattis till din fina prestation!

   Radera
 2. Gratulerar!
  Tiden var ju riktigt bra och obehaget för att tävla har väl redan rykt all världens väg. Nu börjar jag också efter en del ryggproblem vara färdig för tävling, så om inget oförutsett inträffar springer jag Molnträskloppet på fredag kväll. Det ska bli roligt.

  Jag skulle nog ha förlorat åt dig på halvmaratonet.

  Rune Paro

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo obehaget börjar nog vara borta. Fast det var nog nervöst före :)
   Molnträskloppet skulle vara roligt, måste kanske fundera på om det skulle passa in i veckoträningen!

   Radera
 3. GRATTIS!!!!! Bra jobbat!!

  SvaraRadera
 4. Stort grattis! Väldigt duktigt jobbat!!!

  SvaraRadera
 5. Det var duktigt gjort! En riktigt bra tid. Jag hade varit totalt chanslös mot dig! :-)

  SvaraRadera