tisdag 3 april 2012

Bodybalance och PB

Idag var det nära att jag var lat igen och skippade löpningen. Men hade bestämt BodyBalance-träffis på gymmet med Johanna och hade en timme extra före så tog mig själv i kragen och förde ombyteskläder färdigt till gymmet för att inte behöva fara hem emellan passen. 
Hade tänkt mig en skön uppvärmningslänk inför BodyBalance och hade ingen plan på hur hårt det skulle gå utan visste bara att jag skulle springa 10 kilometer. 
Startade i ett tempo som kändes bekvämt och första kilometern gick i 05:15min/km och redan då kom tankarna på att springa snabbdistans. När sen andra kilometern gick i 05:02min/km utan större ansträngning så var det bara att ösa på! 
Vid 6-7 kilometer kändes det lite jobbigt och dessutom vara jag nära gymmet igen och då kom tankarna på att sju kilometer räcker när det ändå är snabbdistans. Men innerst inne visste jag att jag ville springa 10 kilometer så tog en omväg och fortsatte att hålla tempot uppe. Lite efter åtta kilometer kändes det dessutom som om något "släppte" och stegen kändes lätta igen! 
De två sista kilometerna gick fort och väl tillbaka vid gymmet hade jag 10 kilometer och nytt PB, 49:26:31 för att vara riktigt exakt. Medeltempo 04:56min/km. Gissa om jag var nöjd efteråt!

Bytte kläder, mobilbloggade föregående inlägg och sen var det dags för BodyBalance och det var riktigt skönt att sträcka ut alla muskler efter löpningen. 


Har gått med ett leende på läpparna resten av kvällen. Vissa kanske tycker det är löjligt, men som jag har kämpat för att komma mig bort från 06:00min/km tempot... Så nu tänker jag vara stolt! Och se framemot vad jag borde kunna prestera under tävling med rätt uppladdning och vila. 

4 kommentarer:

  1. du får va hur stolt som helst över det!!
    jag ska va osprungen ännu till tisdag, sen jäv...

    SvaraRadera
  2. Tack alla! Inte är det ju någon tid i världsklass men nog så snabbt för mig :)

    SvaraRadera